Sabtu, 20 Jun 2009

perjalanan last weekend...



Selepas habis berkursus bersama en jasri dan para fasilitator(kita kasih daun keladi,pasni jemputla lagi..hihi) kembara pulang nota sakura pn bermula..(xnk cte time kursus sbb nt jd isu)huhu..tp disini diselitkn gambar ketika kursus tu




ini bdk rpkj batch 26 yg ada time kursus tu...



warga chiba yg gembira nk nek cable car pasni..(dan sorg warga yokohama nk tumpang gambar je..huhu)

kali ni time balik dpt la kitorg nek keta cable tu,(yg plannye nk nek time pegi)terkejut tgk tambang die,tp sbb nk nek gk xkisah..nt blh claim..huhu
pastu kami menaiki



pilih2 nk nek ap...





...perjlnn pulang bmula dgn menaiki kabel car mendaki bukit..permandgn ketika itu agak berkabus ..menyebabkn perjlnn yg sepatutnye mmbolehkn ak pertama kali melihat gunung fuji terhalang so nampaknye kne la g panjat nnt.. (walaupn nmpk nye xterpilih oleh rombongn bdk yamanashi..huhu.tpaksela pegi sendiri nampaknye...)

naik punye naik..sampai puncak yg name nye Owakudani...






mule2 sampai tmpt ni tetiba org kt stesen cable car tu suh turun,(aik xsampai lagi hujung dh turun??)pastu turun jela..cr2 tempat nk nek semula x jumpe tp bende len lak yg jumpe.



saya terkejut tgk kt cni ada jual telur warna itam(ai org jepun mkn telur pinang gk ke?)..nk kepastian g r tanye org yg jual telur tu...ni telur onsen namenye,kalo mkn kononnye akan pjg umur (xtau r btol ke x)




tp yg menark perhatian saya ialah telur tu di masak dgn sulfur dan telur tu sebnrnye separuh masak..(aik separuh masak pn dh itam legam mcm tu??)mcm mne la dorg buat telur ni..geleng kepala sy pikir kn...tgk kawasan sekeliling yg juga merupakan tempat penghasilan telur tu terkjut tgk..mcm lombong..tp bukan lombong bijih..lombong telur hitam..huhu..kalo tgk btol2 blh nampak kuning2 bukti mcm ada sulfur tumpah(xigt sbnr nye sulfur kaler kuning ke..)xpe2,org kedai tu ckp mcm tu ...huhu
nk test mkn pn pikir 5 6 kali..

pas puas pusing2 situ bermula jalan turun bukit lak..tp bdn dh penat sampai tetdo saje dlm train sampai bwh...huhu...xblh nk watpe bdn kita pn ada limit die gk..dh kne kursus 3 hari pastu nk jln2 lebih2 dh xblh...

memang indah dan cantik pemandangan sepanjang jalan2 kali ni(walaupn sekadar jalan2 pulang dr kursus)....so sape2 yg ada family ke nk dtg jepun kn..tempat ni mmg sesuai n best...

p/s:thanks 2 emon n zack 4 the pic..

7 ulasan:

polar_bear berkata...

pak cik, bukit die gondol...huhuhuh...

Khairul Qayyum berkata...

dh kne gondolkn mmg gondol..huhu

...teratai biru... berkata...

~ hoho

~ sy salah seorang ahli dalam gambar yg 1st dan 2nd.

~ masehla upload gambor tu

---> weekend yg penuh ngn pressure (x tipu la)

---> hanya org hebat sahaja yg bule bekerja d bwh tekanan (+ve thinking utk pujuk diri supaya bersabar) ---> :)

Khairul Qayyum berkata...

btol2...(sbb ad org tu dpt layanan 5 bintang en jasri..)hihi

...teratai biru... berkata...

~hoho, 5 bintang oleh en jasri kpd student yamnash---> Alhamdulillah
(ade org tu jeles la tu...)

~tapi, tym balik kena sindri je---> fuuuh...adventure jugak student yamnash tym tu.
(hohoho)

Khairul Qayyum berkata...

time blk bdk yamnash nampak nye mcm tertukar train..hihihi

...teratai biru... berkata...

hohoho...
macam je, x tertukar pun...
lalala~