Jumaat, 5 Jun 2009

org berkerusi roda...

Hari ni bandar chiba sejuk sbb hujan,18 darjah Celcuis,pd masa sume bdk jepun yg blaja di Chiba Universiti...sume sibuk bersedia utk mengambil test TOEIC,(kalo kt Malaysia same mcm MUET r) arini sume fakulti serentak ambil test ni...dua sesi telah diatur pihak universiti,dan sy kne sesi ptg,adui dh chiba ujan arini...terpakse la berbasikal menempuh hujan..huhu...




Bg bdk jepun yg biase,(especially bdk yg sekelas sy)dr smlm nampk mereka study utk test arini..tp sy ni dsbbkn xtau nk study ap...so test pkl 1 mula tp sy pkl 11.30 br bgn....benda yg mmeningkn semlm,masih lg berlegar2 dlm kepala ni...kadang2 sy berfikir,alangkah bagusnye kalo kte xda bende utk dirisaukn...carefree je...tp mcm2 bende merisaukn sy menyebabkn kadang2 kitaran hidup seharian sedikit sbyk terganggu...mmg ada hikmah nape tuhan jdkn manusia ni sepasang tgn dan sepasang kaki...sbg bukti mmg manusia ada had dan xkn mampu utk selesaikn byk benda pd mase yg sama..

smlm sy bermimpi jumpe sorg kwn lame...muka die saya dh brape igt siapakah die dan kenape tiba2 muncul dlm mimpi...tp sy jumpe dlm keadaan die sdg menaiki kerusi roda..sy cuba utk menolongnye tp die tidak mmbenarkn...yg menariknye..kerusi roda die canggih,auto jln sendiri sume...so,saya cuma buka kn pintu utknye dan die berlalu begitu sahaja tanpa menoleh kebelakang...

pastu ntah mcm mn sy bjln mcari pak sedara sy dan terjumpa die tgh bersembang mcm br pas abis majlis,..pastu ntah mcm mne sy tanye pada pak sedara saya tu..."lauk ada byk lebih x??" pastu die tanye"nak wat ap?" sy pn jwb nk kasi kt org yg berkerusi roda tu...pastu di akhir mimpi sy berjln dan kemudian berselisih semula dgn org yg berkerusi roda tu die berkata"ko dh lupe ak..."pastu sy cube kejar die tetiba terbgn..tamat mcm tu je mimpi...terkejut sgt,,,sapela die tu...nape die ckp mcm tu...harap2 hanya la mainan mimpi tp pengalaman lalu byk mimpi ni jd kenyataan...cuak2..harapan...kpd yg mengenali diri ini andai ad terlupe atau dilupekan,..igtkn la sy ye...


"ukhwah itu indah".....


p/s:esungguhnye penulis sorg yg sgt pelupa..sape yg ada ubat...mtk dikongsi...huhu

8 ulasan:

Mohamad Azrin berkata...

salam.dah maju skrang eh,
ada blog..good bro,.

hahahhaha

Mohamad Azrin berkata...

ak na linkkn blog hang..
mnx izin eh..

reff fizan berkata...

uh...huhu..ble ke blogging gne iPhone??mantap seyh..

Khairul Qayyum berkata...

mcm mn nk link kn??ak xgeti..huhu

Khairul Qayyum berkata...

to rafiazan:bleh je kalo ada apps die...

pja_chan berkata...

salam. senpai, oboteimasuka? kohai no fiza desu..
waa, yatta ne!iro2 butsukatta ageku, nihon he itta! omedetou gozaimasu!~

de, nayami ga aru kara koso, jinsei wa iro2 ni naru ne. tada jibun no te de jibun no unmei o kimerun dake da to omou..

p/s : saya link senpai eh!sila2 la lawat blog saya jgak huhu. yoroshiku!~ ^-^

Khairul Qayyum berkata...

kimi no nihonggo wa ore yori umai desne...dh lawat..menarik..jeles lak jdnye..huhu

Tanpa Nama berkata...

If you have a problem and you can solve it, dont have to worry.

If you have a problem and you cannot solve it, it is not worth worrying it.

Kerja hari ini jangan tangguh ke hari esok, Sekian. Saiful hadi